Danny Staneke

Danny Staneke

Danny is geboren op 22 april 1986 in Breda. In deze stad volgde hij een timmeropleiding, na zijn opleiding volgde hij zijn vader naar de bouw. Inmiddels is hij alweer een aantal jaren dakdekker.

In het uitgaansleven kwam Danny in aanraking met Nederlandstalige muziek en bezocht hij graag Nederlandstalige feestcaf�'s, het is hier waar het zingen begon. Op een zaterdagavond, pakte Danny de microfoon om een nummer te karaoke. Hij weet nog precies welk nummer dat was "Ik heb de hele nacht liggen dromen" van Wolter Kroes. Dit vond hij zo leuk dat hij thuis is gaan oefenen. Met zijn familie kwam hij vaak in caf� Michielsen in Breda, waar hij de stoute schoenen aantrok en aan de kroegbaas vroeg of hij een nummertje mocht zingen. Daar zong hij het nummer wat hij op die eerste keer karaoke had gezongen en kreeg hierop vele positieve reacties van mensen. Hij moest nog veel leren, maar bleef doorgaan met zingen.

Een aantal jaar later kwam Danny in contact met Frans van Nispen, eigenaar van Mickim Music. Frans attendeerde Danny erop om zangles te nemen en Danny bleef zingen in de studio. Dit groeide uit tot een mooie samenwerking, met een aantal mooie producties als gevolg. Danny nam hier o.a. zijn single "Wereldwonder" op en voor zijn in 2015 geboren zoontje een prachtige akoestische versie van "Kleine jongen".

Onlangs tekende Danny een contract bij 7Hills Music, waar hij nu hard aan het werk is aan een nieuwe single.


Naar boven

© 2019 Mickim Music - KvK 201.08.684